T.C. Çanakkale Belediyesi

Bitkisel Atık Yağınızı Getirin, Hediyenizi Alın…


-
+
Bitkisel Atık Yağınızı Getirin, Hediyenizi Alın…


Çanakkale Belediyesi, 2007 yılından bu yana bitkisel atık yağların ayrı olarak toplanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bitkisel atık yağlarını toplama noktalarına getiren kentlilere ise, çeşitli hediyeler veriliyor.

Bilindiği üzere bitkisel atık yağların lavaboya dökülmesi veya gelişigüzel çevreye atılması başta doğaya ve kentlerin altyapısına ciddi zararlar veriyor. Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün bu yöndeki çalışmaları ise,  çevre bilincinin oluşması ve geleceğe temiz bir dünya bırakmak adına çeşitli etkinlikler ve eğitimlerle birlikte 2007 yılından bu yana devam ediyor. Başta öğrenciler olmak üzere kentlilere sık sık verilen eğitimler ve yapılan bilinçlendirme çalışmaları sonucunda, 2018 yılında ev, işyeri ve okullardan toplamda 77 bin 428 kg bitkisel atık yağ toplandı.

Kentlilerin duyarlılığı başta olmak üzere her geçen gün artan ilgi ve destek ile yürütülen kampanyaya katılmak isteyen kentlilerimiz bitkisel atık yağlarını Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, tüm mahalle muhtarlıkları, Barbaros, Esenler ve Troia Sosyal Yaşam Evleri ile tüm mahalle meclislerinde bulunan bitkisel atık yağ toplama varillerine bırakabilirler.

Kampanya kapsamında ise, 1 litre bitkisel atık yağ getirene kese kağıdı veya fiber bez, 3 litre bitkisel atık yağ karşılığında servis kaşığı veya çatalı, 5 litre bitkisel atık yağ karşılığında da tabak, kase ve bez torba hediye edilmektedir. 

Temiz bir kent, temiz bir doğa için bitkisel atık yağlarımızı ayrı toplayalım…