Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Etkinliklerle Kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Etkinliklerle Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Çanakkale’de de bir dizi etkinlikle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. Yıldönümü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam ederken, günün anlam ve önemine ilişkin de konuşmalar gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından protokol üyeleri, ‘Alınteri-8’ isimli feribot ile denize açılarak, deniz şehitleri anısına boğaza çelenk bıraktı. Törene katılan Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay da, deniz şehitlerini anarak, Belediye Başkanlığı çelengini denize bıraktı. Törenler kapsamında ayrıca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler de boğazda bir gösteri gerçekleştirdi.