T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Prof. Dr. Türkan Saylan'ı Anma Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Prof. Dr. Türkan Saylan'ı Anma Mesajı


Çağdaş ve aydınlık bir gelecek için başta sağlık ve eğitim konularında hayatı boyunca mücadele veren, döneminin koşullarının çok ilerisinde bir duruşu bulunan ve bu ülkenin yetiştirdiği en güzel değerlerden birisi olan Prof. Dr. Türkan Saylan, aramızdan 10 yıl önce ayrıldı.

Aldığı tıp eğitimi sonrası, halk arasında ‘cüzzam' olarak bilinen lepra hastalığını tedavi etmek için gönüllü oluşu, bu konuda hem yurt içi hem yurtdışında çalışmalar gerçekleştirmesi ve ülkeyi il, ilçe, köy demeden gezerek bu konudaki eşsiz mücadelesi ile tanırız onu… Kimsenin ilgilenmek istemediği bir konu olan cüzzamın yaralarını ülkeden silmeye çalışan Saylan, aynı zamanda bu hastaların toplumdan dışlanmışlıklarıyla da savaşır. Bu sırada Saylan'ın tanık olduğu başka dışlanmış kişiler de vardır; kız çocukları…

Atatürk ilke ve inkılaplarının yolundan giden, çocukların aldıkları eğitim ile ülkelerine hizmet ederek toplumu kalkındıracaklarına olan inancını her fırsatta dile getiren Prof. Dr. Türkan Saylan, başta kız çocukları olmak üzere, binlerce çocuğun eğitimde fırsat eşitliğini yakalamasına destek olmuştur.

Saylan, çalışmalarıyla hem yurt içi hem de yurtdışında pek çok ödüle layık görülmüş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cüzzamla Savaş Derneğini kurarak pek çok hayata umut ve ışık olmuştur. Hayatı boyunca, insanlığa hizmet etmek için çalışan Saylan, bu yolda ne yazık ki çok büyük bedeller de ödemiştir.

Çağdaş Türk kadını profilinin en güzel temsilcilerinden biri olan, hem hekim hem de insani yönleriyle bir ülkeye şifa ve umut veren Prof. Dr. Türkan Saylan'ı, aramızdan ayrılışının 10. yılında da saygı ve rahmet ile anıyorum. 

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı