Kent Gönüllüleri

Kentimizde dayanışma ve katılımı sağlamak, insan ilişkilerini geliştirmek amacıyla özellikle sosyal hizmet etkinliklerinde gönüllü kadın ve gençlerle hareket edilmektedir. Bu kapsamda Çanakkale Belediyesi'nce Kent Gönüllülerine tahsis edilen gönüllü ofisinde yardımlara ilişkin hizmetler yürütülmektedir. Ayrıca ramazan ayı sıcak yemek yardım çalışmalarında, Altın Yıllar Yaşam Merkezimizde, Taziye ziyaretlerimizde ve Yaşlılara Evde Hizmet ve Bakım Projesinde gönüllülerimiz Belediyemiz ile birlikte çalışmalar yürütmektedir. Kent Gönüllüsü olmak için Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne 1 adet vesikalık fotoğrafla başvuruda bulunabilirsiniz.
Uygulamada İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği geçerlidir.