T.C. Çanakkale Belediyesi

Milli Mücadele Anısına Yola Çıkan STS Bodrum Gemisi Çanakkale'den Uğurlandı


-
+
Milli Mücadele Anısına Yola Çıkan STS Bodrum Gemisi Çanakkale'den Uğurlandı


Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasının 100. yılında Muğla'nın Bodrum ilçesinden yola çıkan STS Bodrum Okul Gemisi, ikinci mola yeri olan Çanakkale'den uğurlandı.

Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına “Ege'den Karadeniz'e Gazi'nin Anısına 100. Yıl Rotası” projesi ile yola çıkan Bodrum Belediyesine ait STS Bodrum Okul Gemisi, İzmir'in ardından ikinci durağı olan Çanakkale'de ağırlandı. Çanakkale Belediyesi Yat Limanı'na demir atan gemi, 12 Mayıs Pazar günü Belediye Başkan Vekili Kanber Koç ve Belediye Meclis Üyeleri'nin katılımı ile uğurlandı. 

Türkiye'nin ilk yelkenli okul gemisi olan STS Bodrum'u ziyaret eden Başkan Vekili Koç ve Belediye Meclis üyeleri, yolculuk hakkında gemi yetkililerinden bilgi aldı. Sohbet ortamında geçen ziyaretin ardından Başkan Vekili Koç, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Emel Çakaloğlu, Banu Özberk, Mustafa Coşkun ve gemi mürettebatına çeşitli hediyeler takdim etti. 

1999 yılında (Sailing Trainings Ship) STS Bodrum Okul Gemisinin tüm planlarını hazırlayan ve imalatının başında bulunan Yücel Köyağasıoğlu ile birlikte 6 mürettebat ve 12 yolcu olmak üzere toplam 18 kişiden oluşan STS Bodrum gemisi, 19 Mayıs'ta Samsun'da yolculuğuna son verecek.