Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri Atikhisar'daydı

Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri Atikhisar'daydı

Çanakkale Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri, kentin tek içme ve sulama suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetleri sebebiyle oluşan ve oluşabilecek çevre tahribatını yerinde inceledi.

Bölgedeki madencilik faaliyetleri sebebiyle oluşan tahribatlar ve olası tehlikelere yönelik hem sivil toplum kuruluşlarının hem de Çanakkale Belediyesinin mücadeleleri devam ederken, Belediye Meclisi’nin Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri de Atikhisar Barajı su toplama havzasında inceleme gerçekleştirdi. Üyeler, bölgedeki çalışmaları belgelerken, ilerleyen süreçte buradaki çevre mücadelesi için yol haritası hazırlanacağını ve olası etkilere yönelik Belediye Meclisinde sunum yapılacağını kaydetti.