T.C. Çanakkale Belediyesi

Kadın Yelkenciler Çanakkale'de...


-
+
Kadın Yelkenciler Çanakkale'de...


Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. Yılı dolayısıyla hayata geçirdikleri proje kapsamında Bodrum'dan Samsun'a 13 metrelik tekne ile yola çıkan kadınlar, Çanakkale'ye geldi.

Neşe Hasipek kaptanlığındaki tekne, 23 Nisan'da Muğla'nın Bodrum ilçesinden yola çıkarken, bir hafta sonra Çanakkale'ye ulaştı. Heyeti, Yat Limanında Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş karşıladı. Yolculuklarına ilişkin bilgi veren Kaptan Hasipek, “23 Nisan'da Bodrum'dan yola çıktık. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. Yılında Samsun'da olmayı hedefliyoruz. 18 Mayıs'ta Samsun'da olacağız. 19 Mayıs'ta da Deniz Kuvvetlerinin hazırladığı anma törenlerine katılacağız. Uzun seyir yapan tek kadın teknesiyiz. Samsun'daki törenlerden sonra Hopa'ya kadar devam edeceğiz ve dönüşe geçeceğiz. 70 gün sonra, 1 Temmuz'da da Bodrum'da olacağız. Üç kişilik ana ekibimiz var ama yolculuk sırasında bize sürekli katılan arkadaşlarımız oluyor. Sayımız 20'yi geçiyor böylece. Bu proje ile aynı zamanda kadınların da yelkeni sevmelerini istiyoruz. Biz, 50 yaş üzeri kadınlarız. Biz yapıyorsak, herkes yapabilir diyoruz. Ayrıca, sözde değil, özde Atatürk'ün izindeyiz diyerek, yola çıktık” diye konuştu.

Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş da, anlamlı yolculuklarından dolayı ekibi kutlayarak hediye takdiminde bulunurken, karşılama töreni hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.