T.C. Çanakkale Belediyesi

Kürekleri Şehitler İçin Çektiler…


-
+
Kürekleri Şehitler İçin Çektiler…


2015 yılından beri “1915 Bizi Unutma” sloganıyla şehitler için kürek çeken Gülhun-İlker Gürbüz çifti, Çanakkale Kara Savaşlarının 104. Yıldönümü arifesinde Çanakkale'ye vardı. Çifti, Yat Limanı'nda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan karşıladı.

2015-2017 yıllarında İstanbul-Çanakkale arası yolu kano ile kat eden çift, 2018 ve 2019 yıllarında da İzmir-Çanakkale yolculuğu gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 gün süren zorlu bir yolculuğun ardından İzmir'den Çanakkale'ye gelen çifti ağırlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, çifti zorlu fakat anlamlı yolculuklarından dolayı tebrik etti.

Projelerine ilişkin bilgi veren Gülhun Gürbüz, “2014 yılında, Barış Konferansı için Türkiye'ye gelen Avustralyalı bir profesör ile uçakta karşılaştık. Konuştuk, sohbet ettik. Tabi, ortak konumuz Çanakkale Savaşlarıydı. Bize, her anma gününde ülkelerinde tatil olduğunu ve o gün atalarını andıklarını o kadar güzel anlattık ki… Biz de bunun bizim de hikayemiz olduğunu ve bunu sahiplenmemiz gerektiğini düşündük ve farklı bir şey yapmak istedik. Böylelikle denizden yola çıkarak, o dönemin zorluklarını yansıtmaya çalıştık. Ayrıca bu etkinliği karı-koca birlikte yapıyoruz. Bu mücadele kadın ve erkek bir arada yapıldı. Biz de kadının da geride olmadığını göstermek adına birlikte yola çıkıyoruz” diye konuştu.

İlker Gürbüz ise, kanoyla çıktıkları deniz yolculukları aracılığıyla bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini, Çanakkale'deki yaşanmışlıkları unutturmamak istediklerini belirtti. 

Çiftin, çok önemli bir iş yaptığını belirten Başkan Gökhan ise, bir kez daha tebrik ederek Gülhun ve İlker Gürbüz çiftine hediye takdiminde bulundu. Çift de, kendilerini her sene karşılamaya gelen Başkan Gökhan'a teşekkürlerini iletti.