Çanakkale Seramiği Anı Eşya Ve Üretim Merkezi

Çanakkale Seramiği Anı ve Eşya Üretim Merkezi Seramik Ustası : İsmail BÜTÜN

Dekor Ustası : Burak ÇİFTCİ

https://www.facebook.com/Çanakkale Seramiği Anı ve Eşya Üretim Merkezi

2010 yılında GMKA ve Çanakkale Belediyesi işbirliğinde kurularak faaliyete geçen Çanakkale Seramiği Anı Eşya ve Üretim Merkezi, kentin geleneksel seramik formlarını üretmenin yanı sıra belirli dönemlerde de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve kentte bulunan seramik atölyelerinin danışmanlığı ile birlikte çarkçılık, el dekorculuğu kursları da vermektedir. Baba mesleği olan İsmail Bütün’ün öncülüğünde üretimlerini sürdüren atölyede, dekorlamayı ise Geleneksel El Sanatları mezunu olan Burak Çiftci yapmaktadır. Özgürlük Parkı içerisinde yer alan Çanakkale Seramiği Anı Eşya ve Üretim Merkezi’nin en önemli vizyonu, kaybolmaya yüz tutmuş olan Çanakkale Seramiklerini yeniden üreterek yaşam alanlarında yaygınlaştırmaktır. 2013 yılında Eski Er Hamamı’nın Çanakkale Belediyesi’ne devredilmesi ve bu tarihi yapının Belediyemiz tarafından Seramik Müzesi’ne dönüştürülmesiyle Çanakkale Seramiklerini yaşatma adına büyük bir adım atılmıştır. Halka açık olan müzede birbirinden farklı birçok eserin yanı sıra, Çanakkale Seramiği Anı ve Eşya Üretim Merkezi’nde üretilen röprodüksiyonlar da yer almaktadır.Atölyemiz geleneksel formların yanı sıra çağdaş form denemeleriyle de şehrin yerel sanatı olan seramikçilikte kendine yer edinmiştir.

Kuruluş tarihinden bu yana Üretim Merkezi’nde geleneksel yöntemlerle üretilen Çanakkale Seramikleri, farklı kesimler tarafından da beğeni toplamaya devam ediyor.

Atölye  cumartesi ve pazar günleri hariç, Diğer günler 08:00 – 17.00 saatleri arasında açıktır.