T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü Mesajı...


-
+


Bugün Dünya Sokak Hayvanları Günü, yani sokakta yaşayan can dostlarımız için farkındalık oluşturma hareketinin en kapsamlı günü. Sokak Hayvanlarının, yaşadıkları acımasızlıkları, zorlukları, işkenceleri anlatamadıkları, kendi haklarını savunamadıkları 365 günden sadece 1’i aslında.

Kıymetli Hemşerilerim, yaşamlarını sokakta sürdürmekte olan hayvanlara yapılan zulümler, işkenceler, tecavüzler, sokak hayvanlarını korumak ve beslemek misyonuyla davranan insanlara karşı olumsuz tavırlar, maalesef bugün de her bir şehirde, sokakta yaşanmaya devam ediyor.

“İyilik”, “empati” hak ettiği değeri bulamıyor toplumumuzda. Açlık, sefalet ve hastalık kol geziyor can dostlarımızın bedenlerinde, onlar ise yüreklerinde hala bir umut, bizlerden sevgi bekliyorlar sessizce. Şansı olanlar iyi insanların çocukları oluyor, bir kısmı da çocukları eylemek için alınan birer oyuncak olmaktan öteye geçemiyor. Eskiyen oyuncaklar da bir süre sonra atılıveriyor bir yazlık bahçesine, ıssız bir ormanlık alana, bir çöplük kenarına.

Değerli Hemşerilerim, bugün Dünya Sokak Hayvanları Günü. Bugün can dostlarımızın birer mal değil, tıpkı bizler gibi hisseden, acıkan, seven, sevinen birer canlı olduklarını yasalar önünde kabul ettirmemiz gereken 365 günden 1’i aslında. 

Çanakkale Belediyesi olarak sokak hayvanları için daha kapsayıcı, daha etkin ve örnek olmasını umut ettiğimiz projelerle yeni dönemde daha iddialı olacağız. Sokak hayvanlarına yaşamlarını vakfeden hayvan severlerle yakın iş birliği içinde, güzel işlerde birlikte hareket edeceğiz.

Gelin bu mücadelede ortak olalım, can dostlarımızın haklarına sahip çıkalım ve onları yaşadıkları tüm zorluklardan kurtaralım.

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde bu yazı ile sesimi duyurabildiğim herkesi mücadelemize ortak olmaya davet ediyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı