T.C. Çanakkale Belediyesi

Özel Çocuklarla Keyifli Bir Buluşma…


-
+
Özel Çocuklarla Keyifli Bir Buluşma…


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde kentin özel çocuk ve gençleriyle bir araya geldi.

Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen kahvaltı etkinliğine eşi Hale Gökhan ile birlikte katılan Başkan Gökhan, çocuk ve gençlerle keyifli vakit geçirdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Gökhan, “Aramızda bu kentte yaşayan engelli ve down sendromlu, spastik özürlü kentlilerimiz ve çocuklarımız var. Down sendromu için de engelliler için de yanlış bilgilerimiz var. Engelli olmak, down sendromlu olmak bir hastalık değildir. Down sendromu bir kromozomun fazla olmasından başka bir şey değildir. Biz tüm engelli kardeşlerimizi herkes gibi hayatın içine katmalıyız. Umut kardeşimiz, Çanakkale Belediyesi çalışanıdır ve bu duruma bir örnektir. Fırsat verilirse neler yapabileceklerinin kanıtıdır” dedi. Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesinde farklı birimlerde engelli çalışanlar olduğuna vurgu yaparak, engellilerin fırsat verildiğinde görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini kaydetti.

“Engelli Kentlilerimiz ve Ailelerinin Hayatlarını Kolaylaştırmak İstiyoruz”

Engelli kentlilerin aktif bir şekilde sosyal hayata katılmaları için çalışmalar gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Gökhan, “Engelli kardeşlerimizin de ailelerimizin de bu kentte mutlu bir şekilde yaşamasını, bu kentte üretim yapmasını istiyoruz. Bununla ilgili çabalarımız sürüyor ve bu bizi mutlu ediyor. Okullarda özel sınıflarımıza destek veriyoruz. Her türlü ihtiyaçları gidermek için projelerimiz var. Engelli Mesleki Eğitim Merkezi projemiz var. Eğitim süreci bitince bu çocukların gidecek yerleri kalmıyor. Onların hayata katılması için bir beceri elde etmeleri lazım. Onunla ilgili merkez planlıyoruz. Bir Nefeslen projesi ile ailelerin de hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Engelli çocukların ailelerinin günübirlik işlerini halletmek için çocuklarını bırakabilecekleri bir merkez hazırlayacağız. Aileler bir nefeslensin istiyoruz. Bu çok büyük bir ihtiyaç. Bunu çok hızlı biçimde yapacağız. Maddi durumları yeterli olmayan engelliler ve aileler için Elim Seninle projemiz ile tıbbi cihaz destekleri yapacağız. Engellilerimize özel ulaşım imkanı tanıyacağız. En çok istediğimiz proje de Down Cafe Projesi. Eşim Hale Gökhan da ‘Ben de orada çalışmak istiyorum’ diyor, emeği ile bize destek olacak. Bu kafeyi açacağız” şeklinde konuştu.

“Sokakta Hep Birlikte Olacağız”

Başkan Gökhan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu kentte yaşayan herkes eşittir. En ağır engelli kardeşimiz de eğitimden geçerse, çok şey başarabilir. Bunun çok güzel örnekleri var. Belediye çalışanımız Umut yüzme de Marmara bölge birincisidir. Engelli koromuz var, hiç ummadığımız engelli kardeşimiz çok güzel şarkı söylüyor. Hedefimiz engellilerin becerilerini ortaya çıkarmak. Eğer bir kentte birlikte yaşıyorsak, dayanışma içerisinde olmalıyız. En büyük mutluluk budur. Sıkıntılarımızı da paylaşmalıyız, derdimizi de, güzel günlerimizi de. Sokakta hep birlikte olacağız. Kesinlikle çocuklarınızı saklamayın, hep sokakta olun. Bir yere oturmaya gittiğiniz de tam orta masaya oturacaksınız. Çünkü bu o çocukların hakkıdır. Barışın, özgürlüğün, huzurun kenti diyorsak, bu dayanışmayı göstermemiz gerekiyor.”

Başkan Gökhan, etkinlikte çocuk ve gençlere tişört de hediye ederken, keyifli buluşma toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.