Minikler Çevre Eğitimine Katıldı

Minikler Çevre Eğitimine Katıldı

Çanakkale 18 Mart İlkokulunun 1. sınıf öğrencilerine Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin Çevre Mühendisi Sultan Özbakır tarafından çevre içerikli eğitim verildi.

Okulun talebi üzerine gerçekleşen eğitim çalışmasında Özbakır, 18 Mart İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelerek kentte yürütülen temizlik çalışmaları ve çevre faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi.  Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıkları ile Tıbbi Atıkların Yönetimi Projelerinin bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan Özbakır, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına yönelik de bilgiler verdi. Atık pil ve atık yağların zararları, neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer veren Özbakır, kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konularda da öğrencileri bilgilendirdi.