T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan Emekçi Kadınlarla Bir Araya Geldi


-
+
Başkan Gökhan Emekçi Kadınlarla Bir Araya Geldi


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, Çanakkale Belediyesi çalışanları ve kentte çeşitli görevlerde bulunan kadınlar ile bir araya geldi.

Kahvaltı etkinliğinde gerçekleşen buluşmaya Başkan Gökhan ve eşi Hale Gökhan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Çanakkale Belediyesinin kadın birim müdürleri ve kadın çalışanları, Belediye Meclis Üyeleri, sendika temsilcileri, kadın muhtarlar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı, kent gönüllüleri, kadın dernekleri başkanları ve temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikteki konuşmasına ‘Kadınlar Gününün’ çıkış noktasını hatırlatarak başlayan Başkan Gökhan, bu günün, 1957 yılında New York’taki bir fabrikada daha iyi çalışma koşulları istemiyle başlattıkları grevde çıkan olaylarda hayatını kaybeden kadın işlerin anısına kutlanmaya başlandığını belirterek, “Bugün aslında bir kutlama değil anma günüdür. Sadece onları değil, o günden bugüne tacize uğrayan, işkence gören, dövülen, öldürülen kadınlarımızı anıyoruz. Maalesef bugün de bu süreç devam ediyor. Kadına karşı çarpık anlayışlar sürüyor. Ülkemizde de var olmaya devam ediyor. Bu çok önemli bir toplumsal yaradır. Herkesin eşit haklara sahip olduğunu çok iyi özümsememiz lazım. Eğitimi aileden başlayarak tüm yaşam sürecinde uygulamamız gerek” diye konuştu.

Çanakkale’nin kadının özgürlüğüne önem verilen, örnek bir kent olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, “Çanakkale’de demokrasiye inanmış insanlar olarak, Cumhuriyetin değerlerini birlikte korumaya inanmış ve birlikte bunun mücadelesini veren insanlar olarak, kadının özgürlüğüne, haklarına çok fazla önem veriyoruz. Biz kadının özgürlüğünden yanayız. Çanakkale’de hepimiz özgürüz. Bizim bu özgürlükleri kaybetmemek için bilinçlenmemiz önemli” dedi.

Kentte kadına verilen değerin, Çanakkale Belediyesinin çalışmalarına da yansıdığını belirten Başkan Gökhan, dört başkan yardımcısından üçünün kadın olduğunu, 21 birim müdürlüğünün 8’inde de kadın müdürün bulunduğunu, toplam çalışan kadın oranının ise yüzde 26 olduğunu söyledi. Başkan Gökhan, kadınların ayrım yapılmadan her alanda istihdam edildiğini de ifade etti. Başkan Gökhan, Türk kadınlarına pek çok ülkeden çok daha önce seçme seçilme gibi temel haklarını veren, kadınlara pozitif ayrımcılık yapan Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek aldığını da konuşmasına ekledi.

Başkan Gökhan, konuşmasının ardından yaklaşık 7 yıl boyunca engelli kentlilere ulaşım hizmeti verip, sonrasında emekli olan kadın şoför Nezahat Kuşçu’ya da anı plaketi takdim etti. Keyifli bir sohbet ortamında gerçekleşen kahvaltı etkinliği, toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.