T.C. Çanakkale Belediyesi

Yaya Öncelikli Trafik Yılı Kapsamında Eğitim Çalışması Gerçekleştirildi


-
+
Yaya Öncelikli Trafik Yılı Kapsamında Eğitim Çalışması Gerçekleştirildi


İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilmesi kapsamında, Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kentte görev yapan ticari taksi, servis aracı, halk otobüsü ve diğer tüm şoförlere yönelik “Trafikte Yayanın Yeri ve Yaya Geçitleri” konulu eğitim düzenlendi.

Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde gerçekleşen eğitim çalışmasına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses başta olmak üzere Çanakkale Belediyesinde ve kooperatifte görevli şoförler, taksiciler ve servis şoförleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, 2019 Yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edildiğini belirterek, hem yayaların hem şoförlerin mağdur olmamaları adına katılımcılarla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. Maddesi kapsamındaki konulara ilişkin bilgiler paylaşılacağını kaydetti.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, evrensel kurallar çerçevesinde trafikte yayaların zaten öncelikli olduğunu belirterek, eğitimlerin dışında trafik kurallarının toplumsal olarak benimsenmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Gökhan, “Sürücüler olarak dikkatli olmamız lazım. Çünkü risk yaratan şey, yani araç bizim elimizde. Tabi ki yayalarında da dikkatli olmaları gerekiyor. Trafikte karşılıklı olarak kurallara saygı gösterirsek, herhangi bir sorun yaşamayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleşen eğitim çalışmasında ise 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. Maddesi kapsamında, trafikte yayalara karşı araç sürücülerinin sorumlulukları, kural ihlallerinin doğuracağı sonuçlar gibi geniş kapsamlı bilgilendirmede bulunuldu.