Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çocuk Kültür Evi'nde “Pantomim” Buluşması


Çocuk Kültür Evi'nde “Pantomim” Buluşması

Çocukların kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla çocuklara yıl boyu katılabilecekleri renkli bir program sunan Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, nisan ayında pantomim sanatçısı Ünal Pekel’i konuk etti.

1. sınıf ve üzeri çocuklarla Çocuk Kültür Evi drama atölyesinde bir araya gelen Ünal Pekel, gösterim öncesinde pantomim sanatının inceliklerinden bahsederek çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Daha sonra gösterimin makyaj hazırlığı kısmını da çocuklarla paylaşan Ünal Pekel, gerçekleştirdiği interaktif pantomim gösterisi ile büyük beğeni topladı. Tek tek ve grup olarak pantomim hareketlerini deneyimleme fırsatı bulan çocukların keyifleri görülmeye değerdi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği buluşma, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Pandomim/Pantomim Nedir?

Mim sözcüğü, "taklit etmek" veya "temsil etmek" anlamına gelen Yunanca "mimeisthai" sözcüğünden gelir. Fransızcadan Türkçeye geçen pantomime ise yine Yunanca kökenli bir sözcüktür ve "her şeyi taklit eden" anlamına gelir. Pandomim/pantomim, sözsüz oyun ya da mim sanatı, en basit anlatımıyla sözsüz tiyatro oyunudur. Gösteri sanatının dallarından biridir. Pantomimde sanatçı, yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalışır. Bir anlamda pantomim, evrensel bir tiyatro dili olarak kabul edilir. Milattan önceki dönemlerde Mim sanatının uygulandığı görülmüştür. Zaman zaman "sessiz dil" olarak anılan pantomim, 17. yüzyıldan sonra, bale içinde de yer almaya başlamıştır.


18.04.2024 12:07