Boğazın Serin Sularında Dostluk Ve Barış Kulaçları Atıldı...

Çanakkale’de geleneksel hale gelen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması bu yıl da düzenlendi. Yerli ve yabancı toplam 530 kişi, boğazın serin sularında mücadele etti.

Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 29. kez düzenlenen ve Çanakkale Belediyesi’nin de katkı sunduğu Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine renk kattı. Yerli ve yabancı yüzücülerin yanı sıra engelli sporcuların da bulunduğu yüzme yarışı sabah erken saatlerde Eceabat’tan başladı. Güvenlik açısından Çanakkale Boğazı yarış boyunca çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılırken, yüzücülere çok sayıda tekne refakat etti. 530 yüzücünün boğazın serin sularında verdiği mücadele sonucunda 43 dakika 49 saniye ile Emre Erdoğan hem genel hem erkekler klasmanında birinci olurken, bayanlar klasmanında ise 45 dakika 27 saniye ile Çanakkale Belediyespor Kulübü’nden Asilay Selçuk birinci oldu.

Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması ödül töreni ise Çimenlik Kalesi’nde gerçekleşti. Belediye Başkan Vekili Ramazan Etik, Rotary Kulübü temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Ramazan Etik, Çanakkale Belediyesi olarak, uzun yıllardır devam eden yüzme yarışlarına destek vermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından farklı kategorilerde dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

31.08.2015 ( 15.59 )