1 Mayıs Etkinliklerle Kutlandı…

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 1 Mayıs’ta ilk olarak Belediye çalışanlarıyla kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kahvaltıya Başkan Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Sürücü ve Belediye çalışanları ile sendika temsilcileri katıldı.

Etkinlikte konuşmasına belediye çalışanlarının 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak başlayan Başkan Gökhan; “Emek bayramı en önemli bayramdır. Çünkü emek kavramı, içine insanı da kapsar. ‘Emek’ dediğimiz zaman, akla ilk insan gelir. Dolayısıyla en güzel bayram, insanı en mutlu eden bayram, 1 Mayıs Emekçi Bayramıdır.  Ben, bu bayramı sadece işçi bayramı olarak algılamıyorum. Bu bayramın, tüm emekçilerin bayramı olarak ortaya konması gerektiğine inanıyorum. Çanakkale Belediyesinde hem memur sendikası var hem de işçi sendikası var ama ciddi sayıda da taşeron işçimiz var. Onları, bu son yasayla birlikte belediye şirketine geçirdik ama onların toplu sözleşme hakkı yok. Taşeron işçiler, mevcut maaşlarıyla şirkete geçtiler. Bizim taşeron işçimiz, olabildiğince uygun şartlarda geçiş yaptı ve toplu sözleşme hakkı verildiği zaman mevcut belediye işçi şartlarına gelmiş olacaklar” dedi.

Konuşmasında emeğin önemine vurgu yapan Başkan Gökhan; “Emekçi kavramı içerisinde sadece işçiler yoktur, beyin emekçisi, kol emekçisi de vardır. Herkes üretim sürecinin bir parçasıdır. Emek neden değerlidir? Çünkü emek, ‘üreten’ demektir. Ekonomide, emek-sermaye diye kavramları kullanırız. Sermaye malum ama burada iki kavram birbirinin tamamlayıcısıdır. Emek, bir sömürü aracı olamaz. Emek, sermaye kadar değerlidir, hatta sermayeden de değerlidir. Çünkü o teknolojiyi üreten de bir emek sarf etmiştir. Burada gelir adaletsizliği, ülkeleri sıkıntıya düşüren bir sonuç yaratır. Her yerde gelir adaleti olmak zorundadır” dedi.

Başkan Gökhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayarak konuşmasına son verirken, ardından 1 Mayıs yürüyüşüne geçildi. Eski Salı Pazarı mevkiinden başlayan yürüyüşe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılırken, çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ile kentliler yürüyüşte bir araya geldi. Pankartlar, sloganlar ve marşlarla gerçekleşen yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri İlkay Akkaya konseri ile son buldu.

02.05.2018 ( 14.48 )