Kent Konseyi Çanakkale Şehitlerini Andı…

Çanakkale Kent Konseyi tarafından, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yılı kapsamında düzenlenen “Şehitleri Anma” etkinliği, 20 Mart 2018 Salı günü Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımı ile gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlik, Mahalle Meclisleri tarafından hazırlanan şiir dinletisi, savaşa gidecek olan askerlerin, aileleri ile olan diyaloglarının canlandırıldığı tiyatral gösteri, halk oyunları ve müzik dinletisi ile devam etti. Etkinlik sonunda konuşan Başkan Gökhan,  18 Mart nedeni ile hazırlanan etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek; “Burada çok güzel şiirler okudu, türküler söylendi, oyunlar oynandı ve o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün güldüğünü hissettim. Özellikle kadınlarımızın bu güzel günde etkinlik yapmasından ve karşıdaki şehitlerimizi anmasından büyük mutluluk duyuyordur. Esas Mustafa Kemali hissedenler, Çanakkale’nin insanları. Çanakkale’nin ruhundan, Çanakkale’nin kalbinden Mustafa Kemal’i atmak mümkün değildir, hiç kimse boşuna uğraşmasın. Şunu unutmasınlar, eğer Çanakkale savaşlarını kazandıysak ve daha sonra özgür, çağdaş bir ülke kurulduysa hepsinin başında Mustafa Kemal Atatürk gelir” dedi.

“Çanakkale Kadınların, Özgürlüklerin ve Barışın Kentidir”

Çanakkale Zaferinin kazanılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “Ne zaman ki Mustafa Kemal Atatürk 3 tane tümenin komutasını aldı, o zaman savaşın seyri değişti. Çünkü Türk askeri Mustafa Kemal Atatürk’e güveniyordu. Mustafa Kemal’in emri ile her türlü savaşı vermeye hazırlardı. Mustafa Kemal Atatürk, ‘size ölmeyi emrediyorum’ emrini verirken 34 yaşında gencecik bir subaydı ama inançlı ve vatanı için her şeyi göze almış bir kişiydi. Türkiye Cumhuriyetinin bugünkü haline kavuşmamızı sağlayan Mustafa Kemal ve Çanakkale Şehitleridir. Biz de, Atatürk ve onunlar birlikte savaşan şehitlerimizi minnetle anacağız. Onların gösterdiği yoldan yürüyeceğiz, şehitlerimizin ne hissettiğini hissetmeye çalışacağız. Onlar, bugünkü durumumuzu değil, daha ileri ve çağdaş bir ülkede yaşamamızı istiyorlardı. Biz de bunun gereğini yapmaya çalışacağız. Çanakkale, bunu yapıyor, kadınları sayesinde yapıyor, gençleri sayesinde yapıyor, erkekleri sayesinde yapıyor ama ülkeyi çağdaş bir ülke haline hep beraber getireceğiz. Özellikle Çanakkale’deki kadınlarımızın yoğun çabaları, bu güzellikleri sunmaları bizleri çok mutlu ediyor. Her zaman söylüyorum, Çanakkale kadınların, özgürlüklerin ve barışın kentidir” dedi.

21.03.2018 ( 13.52 )