Başkan Gökhan, “Herkes Sokağa Çıkacak Ve Birlikte Yaşayacağız”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Mahalle Meclisleri işbirliğinde kent genelinde yürütülen çalışmalarla tespit edilen ihtiyaç sahibi engellilere, manuel ve akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

Çanakkale Kent Konseyi hizmet binasında düzenlenen törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Remzi Bolaman ve Mahalle Meclisi Başkanları katıldı. İkisi akülü olmak üzere toplamda 13 tekerlekli sandalye, Başkan Gökhan tarafından ihtiyaç sahibi engellilere ve ailelerine takdim edildi.  Başkan Gökhan törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“İhtiyaç Doğdukça Dağıtıma Devam Edeceğiz”

“Engelliler Meclisi ve Mahalle Meclislerinden aldığımız taleplerle ihtiyaç sahiplerini belirledik.  İhtiyaç sahipleri Mahalle Meclislerine gelip müracaat ediyorlar ve daha sonra Engelliler Meclisi dolayısıyla kent konseyinde dağıtımı yapıyoruz. Şu anda 11 manuel, 2 akülü tekerlekli sandalye verilecek. 11 manuel dışında 6 adet ilave tekerlekli sandalye var. İhtiyaç oldukça hem Kent Konseyi hem de Mahalle Meclislerine gelip talep eden hemşerilerimize vereceğiz. Akülü araç alabilme hakkına sahip olabilen hemşerilerimize akülü araç alacağız. Bir kere mahsus değil ihtiyaç doğdukça bunu devam ettireceğiz”.

“Katılımcı Bir Şekilde Sorunlarımızı Çözmek Önemli”

“Tekerlekli sandalyelerimiz dışında elimizde 20 adet koltuk değneği, 10 adet ayaklı baston, 8 adet seyyar kullanılan portatif engelli bar tuvaleti,  10 adet 4 ayaklı baston ve 20 adet baston var. Bunlar da ilgili ihtiyaç sahiplerine verilecek. Bunları ihtiyaca bağlı olarak Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü alıyor. Tespitini de Engelliler Meclisi ve Mahalle Meclisleri yapıyor. Çanakkale Kent Konseyi, bu kentte katılımcı bir şekilde sorunları çözebilmek için önemli.  Ben kendilerine teşekkür ediyorum ve bugün arkadaşlarımıza tekerlekli sandalyelerini takdim etmenin mutluluğunu yaşıyorum”.

“Engelliler Evde Değil Sokakta Olacaktır”

“Herkes bir gün engelli olabilir. Yaşlılık bir engelliliktir. Hiç kimse bu engelli ben olmam diye düşünmesin. Tam tersine empati yapmalı, ben de bir gün engelli olabilirim diye düşünerek engellilere destek ve yardımcı olunmalı. Her türlü engelliyle birlikte yaşamanın yolunu bulmalıyız. Biz de zihinsel engelli çocuklar için okullar yaptık. Bunların alt yapılarını yapıyor ve ulaşımını sağlıyoruz. Olabildiğince destek oluyoruz. Ben bunu bir kere aldım kırılır, bozulur diye düşünmeyin. Her zaman bu imkan var. Araç gereçler de gelişti, imkanlar da var. İnşallah bunlarla kentin her yanında dolaşır, bizlerle beraber olursunuz. Engelliler evde değil sokakta olacaktır. Herkes sokağa çıkacak ve birlikte yaşayacağız”.

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir ise tekerli sandalyelerin dağıtımında Başkan Gökhan’ın büyük emeği olduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ihtiyaç sahibi engellilere ve ailelerine tekerli sandalyelerini teslim etti.

08.02.2018 ( 17.08 )