Başkan Gökhan, “Eğitime Destek Olmak Benim Görevim”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eğitime destek ziyaretleri kapsamında 12 Ekim 2017 Perşembe günü Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Her iki okulda da öğrencilerin çiçekleriyle karşılanan Başkan Gökhan, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelerek hem okulların fiziki ihtiyaçlarına yönelik hem de güncel konulara ilişkin sohbet gerçekleştirirken, ayrıca ki okulun kütüphanesine de listesi öğretmenler tarafından belirlenen kitapları hediye etti. Başkan Gökhan, ziyaretlerde ayrıca öğrencilerin bilimsel eğitim alabilmeleri ve dünyada gelişen teknolojileri takip edebilmesi amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından liselere temin edilen 3D yazıcıların bulunduğu sınıfları ziyaret ederek, yazıcılar ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada öğrenciler ile sohbet eden Başkan Gökhan, çağdaş ve gelişmiş ülkeler arasına girebilmek için gençlerin büyük sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Başkan Gökhan okullara yaptığı ziyaretlerde şöyle konuştu;

“Ben, Çanakkale Belediye Başkanı olarak sizleri temsil ediyorum. Öğrencileri, velileri, yani Çanakkale halkını temsil ediyorum. Ben sizin yöneticiniz değilim. Ben sizin temsilcinizim. Ben sadece belediye personelini yönetirim, onun dışında sadece sizlerin temsilcisiyim. Öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin, Çanakkalelilerin kaynaklarını kullanıyorum. Ben cebimden para harcamıyorum. Okullara verdiğimiz kitapları kendi cebimden almıyorum. Bütün hepsini belediye kaynaklarından ödüyorum. Belediye kaynakları da sizin kaynaklarınızdır ve bu kaynaklar sadece sizler için kullanabilirim. Sizin kaynaklarınızı kullanıyorsam, öğrencilerin eğitimine destek olmak da benim görevim”.

“Benim görevim, sadece su akıtmak, çöp toplamak değil, aynı zamanda da çocuklarımızın ve gençlerimizin kültürel, sportif, eğitsel ve bilimsel ihtiyaçlarını gidermek de görevim. Ben de bunu yapıyorum. Onun için bu çocukların haklarını yerine getiriyorum. Onların daha iyi eğitim alabilmeleri amacı ile bunları yapıyorum. Benim anlayışım budur. Yıllardır da bu anlayışla çalıştım. Her sene okulları ziyaret ederim, çocuklarımıza hediyeler getiririm, gelen talepleri alırım, şikayetleri dinlerim ve bütçem el verdiğince hepsini yerine getiririm. Yine bu bağlamda okulları ziyaret ediyorum”.

“Bu sene yine eğitim sistemini değiştirdiler. Kapıda öğrenciler ile sohbet ettim ve bugün çok heyecanlı olduklarını söyledim. Onlar da ne demek istediğimi anladılar ve bugün üniversiteye giriş sisteminin belli olacağını söylediler. Bu çağda böyle bir uygulama olabilir mi? Çocuklarımızın üniversiteye girebilmeleri için hazırlanacak olan sistemin bugün açıklanıyor olması doğru bir uygulama değildir. Bugün nasıl bir sınava gireceklerini öğrenecekler ve sonra da ne soracakları ve sınavın nasıl olacağına dair endişe edecekler. Çocuklarımıza, Türk gençlerine yazık ve günahtır”.

“Artık bilimsel hamlelerimizi çok hızlı yapmamız gerekiyor. Biz de bunun için bir damla damlattık. Daha çok damla damlamaya hazır, ama hızlı davranmamız gerekiyor. Dünya çok hızlı ilerliyor. Bilim adamları tarafından ileride iki tip ülke olacağı söyleniyor. Bir üst düzey ülkeler, bir de yerde sürünen ülkeler. Onun için bizim üst düzey ülkelerin arasına girmemiz şart. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere verdiği bilince sahip insanlarız”.

12.10.2017 ( 17.19 )