Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü Mesajı...

Toplumsal farkındalık yaratmak üzere 20.Yüzyılın ilk yarısında, görme yetisini kaybeden bir fotoğrafçının, günlük yaşantısında kolaylık yaratmak amacıyla beyaz baston ile yürümeye başlaması, kısa süre içerisinde beyaz bastonu tüm görme engellilerin özgürlüklerine ve haklarına dikkat çeken bir sembol haline getirmiştir.

Kıymetli hemşerilerim, görenle görmeyenin, duyanla duymayanın, yürüyebilenle yatağa bağımlının yaşadıkları elbette birbirinden çok farklıdır. Ancak mutluluk bunların tamamından bağımsızdır, mutluluk hepimizin ruhundadır.

Engellilik adına senede bir gün dikkat çekilen sorunları, 365 gün yaşayanlar için yaşamı daha da kolaylaştırmak hepimizin toplumsal görevidir.  Şehir içi ulaşımın, konutların, işyerlerinin, yolların ve sosyal yaşam alanlarının her engelli için uygun şartlarda düzenlenmesi, sağlık, eğitim ve istihdam konusunda kurumların ve yurttaşların görev ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesi şarttır.

Engelli vatandaşlarımızın haklarını önemseyen ve daha konforlu bir kent yaşamı haklarına değer veren bir belediye başkanı olarak her zaman onların yanında olduğumu bu vesile ile tekrar bildirmek isterim. Bizler bir bütünüz ve bu şehri beraber güzelleştiriyoruz. 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde tüm görme engelli vatandaşlarımı saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Ülgür GÖKHAN