“Adalet Kurultayı” Şehitler Abidesi’Nde Düzenlenen Çelenk Töreni İle Başladı…

26-29 Ağustos tarihleri arasında Tarihi Yarımada’da düzenlenen “Adalet Kurultayı”, Şehitler Abidesi’nde düzenlenen çelenk sunum töreni ile başladı.

26 Ağustos 2017 Cumartesi günü Şehitler Abidesi’nde düzenlenen çelenk törenin ardından, 25 Ağustos 2017 Cuma günü Tarihi Yarımada’da bulunan tüm köylerde Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için okunan Yasin-i Şerif’in duası yapıldı. Şehitler Abidesi’ndeki tören sonrasında Kocadere Kamp Alanı’nda bulunan kurultay alanına geçildi. Adalet Kurultayı, Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması ile devam etti. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu “Yaşanmış Olaylar” bölümünde yaşanan süreci katılımcılar ile paylaştı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da yer aldığı kurultaya siyasiler, aydınlar, sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Belediye Başkan Gökhan, kurultay alanında incelemelerde bulunarak, alanın güvenliği hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet eden Başkan Gökhan, alanın güvenliği hakkında da uyarılarda bulundu.

Kurultayda Çanakkale Belediyesi standı katılımcılardan ilgi gördü. Kurultay alanında açılan Çanakkale Belediyesi standında da Adalet Kurultayı katılımcılarına su, çay, yiyecek ve dondurma gibi ikramlarda bulunuldu.

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Yarımada’da düzenlenen kurultayda ilk gün düzenlenen panel etkinliğinde ilk olarak Av. Turgut Kazan, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Av. Celal Ülgen ve Mehmet Ali Kulat’ın konuşmacı olarak katılığı “Mahkemede Adalet” adlı panel gerçekleştirildi. Öğleden sonra ise Rıza Tümen, Celal Doğan, Levent Gültekin, Nasuh Mahruki Durhasan Koca ve Prof. Dr. Sencer İmer’in konuşmacı olarak katıldığı “Yaşamda Adalet” adlı panel düzenlendi. Kurultayda düzenlenen panellerin yanı sıra alanın çeşitli noktalarında düzenlenen çalıştaylar gün boyunca devam etti. Panel ve çalıştayların ardından akşam etkinliklerine geçildi.

Kocadere Kamp Alanı’nda düzenlenen Adalet Kurultay’ının ikinci günü M. Hamdimi Yakupoğlu, Erol Tuncer, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ve Melek Demir’in katılımı ile düzenlenen “Seçimde Adalet” paneli ile başladı. Panelde konuşmacılar seçim güvenliği ve seçim yasaları hakkında konuşmalar yaptı. Öğleden sonra düzenlenen panelde ise “İnançta Adalet” konusu ele alındı. Panele konuşmacı olarak katılan Cihangir İslam, İhsan Eliaçık, Mehmet Bayraktar, Fatma Bostan Ünsal, Murtaza Demir ve Tayfun Atay katılımcılar ile bir araya geldi. İkinci gün de gün boyu devam eden çalıştaylar ve panellerin ardından akşam etkinlikleri ile kurultay programı devam etti.