Tohum Sandığı Projesi Yerel Kimlik Dergisi'nde...

Çanakkale Belediyesinin çevre ve doğaya yönelik en önemli projelerinden biri olan “Tohum Sandığı” projesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından yayınlanan Yerel Kimlik Dergisi’nde yer aldı.

Çanakkale Belediyesinin yöresel ürünlerin korunması ve kullanımının yaygınlaştırılması adına başlattığı “Tohum Sandığı” projesi, restorasyonu tamamlanan tarihi Emile Vitalis binasında geçtiğimiz ay gerçekleştirilen açılış töreni ile hayata geçirildi. Çanakkale’nin marka ürünlerinin ve doğal hayatın korunması adına önemli bir proje olan “Tohum Sandığı” projesi, Çanakkale Belediyesinin Encümen Üyeliğini de yaptığı Tarihi Kentler Birliği’nin üç aylık dergisi olan Yerel Kimlik Dergisinin 49. sayısında konu oldu. Yerli tohumları gelecek nesillere aktaracak olan “Tohum Sandığı” projesinin yer aldığı dergiye http://www.tarihikentlerbirligi.org/wp-content/uploads/E_Yerel_Kimlik_Sayi_49.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

09.06.2017 17:19