Kentimizdeki Müzeleri Geziyoruz Projesi Sona Erdi...

Çanakkale Belediyesi Kent Müzesi ve Arşivi’nin gelenekselleşmiş projesi “Kentimizdeki Müzeleri Geziyoruz” projesi 2017 senesindeki takvimini tamamladı.
Müzeleri çocuklar ile tanıştırmayı hedefleyen 8. Kentimizdeki Müzeleri Geziyoruz projesi sona erdi. Çanakkale Belediyesi Kent Müzesi tarafından hazırlanan kılavuzlar yardımıyla öğrencilerin Müzelerin benzer ve farklı yönlerini keşfetmelerini sağlamayı hedefleyen proje, bu sene 2 Haziran 2017 tarihinde sona erdi. İlkokulların 3. sınıf öğrencilerini kapsayan proje Çanakkale Belediyesi Kent Müzesi koordinesinde, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Arkeoloji Müzesi, Çanakkale Deniz Müzesi, Çanakkale Seramik Müzesi, ÇTSO Piri Reis Müzesi ve Kale Grubunun Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi ortaklığında gerçekleştirildi.
Projede çocuklar Müzeleri, Çanakkale Belediyesi Kent Müzesi ve Arşivi tarafından hazırlanan ve içinde müzelerin benzer yönlerini, farklarını açığa çıkaracak soru ve oyunların yer aldığı kitapçıklar eşliğinde sınıf öğretmenleri, ÇKM&A Müze görevlileri Fethi Çağlar Turhanlı ve Macide Aksu ile birlikte gezdiler. Okullarından Çanakkale Belediyesi tarafından tahsis edilen araçla alınan öğrenciler ilk olarak Kent Müzesi’ne gelerek geziler ile ilgili bilginin paylaşılmasının ardından Müzeyi gezdiler. Sonrasında Deniz Müzesi gezilerek Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’ne geçildiğinde Kale Grubu sponsorluğunda hazırlanan çantalar ve oyuncaklar öğrencilere hediye edildi. Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’nin gezilmesinin ardından Çanakkale Seramik Müzesi’ne araçla gidildikten sonra Müze gezisi sonrasında kumanyalar Seramik Müzesi bahçesinde yendi. Seramik Müzesi bahçesinde gelenekselleşmiş çocuk oyunları oynandı. Seramik Müzesi’nden araçla Arkeoloji Müzesi’ne, ardından da ÇTSO Piri Reis Müzesi’ne götürülen öğrenciler gezi bitiminde yine araçla okullarına bırakıldı. Geziler sonucunda Müzelerin farklılıklarını karşılaştırma fırsatı bulan öğrenciler hafta sonları aileleri ve arkadaşları ile Müzeleri gezmeye devam ediyor.
14 Mart 2017 tarihinde başlayan gezi 2 Haziran 2017 tarihinde sona erdi ve geziler sonucunda 1447 öğrenci Çanakkale’deki Müzeleri gezdi.