Kardeş Kentteki Festival, Çeşitli Etkinliklerle Devam Ediyor

Çanakkale'den Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve beraberindeki heyetin katıldığı kardeş kent Giresun'daki geleneksel Aksu Festivali, renkli etkinliklerle devam ediyor.

19 Mayıs Cuma günü Festival ateşinin yakılmasıyla başlayan renkli etkinlikler, 20 Mayıs Cumartesi günü de Aksu Deresi’nin Karadeniz’le kesiştiği noktadaki açılış töreni ile devam etti. Buradaki etkinliklere de Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan'ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Meclis Üyeleri Adnan Güler, Ali Uyanık, Bilge Şimşek, Emine Kardelen, Birten Sarıbaş, Selami Candan, Mustafa Kemal Özkan ve Yalçın Ülkü, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hülya Candan katıldı.

Barış, sevgi ve hoşgörü mesajlarının verildiği Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu; “Yağmura rağmen burayı dolduran herkese teşekkür ediyorum. Bu festival 4000 yıllık geleneğimiz. Geleneklerimize sahip çıkacağız ve her yıl olduğu gibi bu günde festivalimizi kutluyoruz. Bugün aramızda olan Kardeş Şehir Çanakkale Belediye Başkanı ve meclis üyelerine de teşekkür ediyorum. Bu özel günümüzde bizlerin yanında oldular. Yurt içinden ve yurtdışından gelenler misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Aksu festivalinin ülkemize, ilimize hayırlar getirmesini diliyorum“ dedi.

Geleneksel Aksu Festivali’nin özünü oluşturan saç ayaktan geçme ve Aksu Deresi’ne yedi çift bir tek taş atma gelenekleri de canlandırılırken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dileğini; "Çanakkale’de atalarımız canlarını seve seve verdiler. Bunun için barış, huzur ve kardeşlik ile Giresunspor’u süper ligde görmeyi diliyorum” şeklinde açıkladı.

Aksu Deresi kenarında geleneklerin canlandırılması ve halk oyunları gösterileri ile devam eden açılış etkinliklerinin yanı sıra 40. Uluslararası Giresun Aksu Festivali, farklı etkinliklerle 23 Mayıs tarihine kadar sürecek.

20.05.2017  (15.24)