Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasına Büyük Destek

Çanakkale Belediyesi olarak, 2007 yılından bu yana bitkisel atık yağların ayrı olarak toplanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bu bağlamda çevre bilincinin oluşması ve geleceğe temiz bir dünya bırakma adına çeşitli etkinlikler ve eğitimler, çalışmalara paralel olarak sürdürülmektedir. Bitkisel Atık Yağ, pil ve ambalaj atıkları gibi konularda 2016 yılı içerisinde 10 adet çeşitli etkinlik düzenlenmiş olup, düzenlenen etkinliklere 560 kişi katılmıştır.

Düzenlenen eğitimler, kampanyalar ve duyurular neticesinde 2016 yılında ev, işyeri ve okullardan toplamda 35.838 kg bitkisel atık yağ toplanmıştır.

Her geçen gün artan ilgi ve destek ile yürütülen kampanyaya katılmak isteyen kentlilerimiz; tüm mahalle muhtarlıkları, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Barbaros, Esenler ve Troia Sosyal Yaşam Evleri ile tüm mahalle meclislerinde bulunan bitkisel atık yağ toplama varillerine yağlarını bırakabilirler.

Ayrıca kampanyaya katılacak olan kentlilerimiz, 0,5 lt bitkisel atık yağ getirerek bulaşık süngeri veya kalem, 1 lt bitkisel atık yağ getirerek sıvı sabun veya sıvı deterjan, 2 lt bitkisel atık yağ karşılığında önlük ve 5 lt bitkisel atık yağ için ise 1 lt sıvı yağ gibi teşvik amaçlı hediyelerini belirtilen noktalardan alabilmektedirler.

17.05.2017  (16.24)