Gençler İçin Yeni Uluslararası Proje Fırsatı...

Çanakkale Belediyesi Gençlik Çalışmaları Birimi’nin ortak olduğu Cultural Art-Gene isimli proje, Gürcistan Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında 18-26 yaş arası 5 gencimiz Telavi - Gürcistan'da 17-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek Gençlik Değişimi projesine gönderilecek.

Almanya, Avusturya, Ermenistan, Gürcistan, Hollanda, Ukrayna ve Türkiye’den gençlerin katılacağı proje, kültürleri ve gelenekleri sanat ve müzik yoluyla farklı ülkelerden gençler arasında paylaşmayı hedefliyor.

Gençlik değişimi programında kullanılan tüm yöntemler, grup çalışması ve tartışmalar, yaratıcı atölye çalışmaları, kültürler arası geceler, kültürlerarası atölye çalışmaları, ekip oluşturma ve güven inşaatı faaliyetleri, enerji sağlayıcılar, buz kırıcılar, yansıtma gibi yaygın eğitim ilkelerine dayanırken, projeye katılan gençler de yaratıcı sanat ve müzik atölyeleri, geziler ve çalışma ziyaretlerinin yanı sıra Gürcistan’ın geleneksel festivali "Art Gene" ye katılma fırsatı bulacak.

Projeye Katılım Koşulları Hakkında

Proje, Gürcistan Ulusal Ajansı ve Erasmus + Programı kapsamında desteklenmektedir. Katılımcıların konaklama ve yeme-içme giderleri; koordinatör kurum tarafından karşılanacaktır. Pasaport giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır. Gürcistan için herhangi bir vize harcaması gerekli olmayıp; gençlerimiz kimlikleriyle ülkeye girebilirler. Proje seyahat giderleri ilk önce katılımcılar tarafından karşılanacak, proje sonrasında bütün belgelerin (Bilet, dekont, boarding pass vb.) gönderilmesiyle, geri ödemesi koordinatör kuruluş tarafından gerçekleştirilecektir.

Belediyemiz bu projede ortak olup, finansman yönetimine dahil değildir.

Projeye başvuru için orta seviyede İngilizce bilmek yeterli olup, dezavantajlı (ekonomik, sosyal, kültürel) gençlere öncelik verilecektir.

Son başvuru tarihi 1 Haziran 2017 Perşembe olup, bağlantıda yer alan online formu doldurmanız yeterlidir.

17.05.2017  (15.00)