Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Soma'da Hayatını Kaybeden Maden İşçilerimizi Anma Mesajı...

Cumhuriyet tarihinin en büyük maden facialarından birisiydi Soma. Yas tuttu yüreklerimiz, simsiyah oldu öfkemizden. Üzüntümüzü tarif edecek sözler bulmakta zorlandık. 3 yıl geçti, acımız dinmedi ve yüreklerimizdeki kapkara iz geçmedi.

Madencilik çok zor meslektir. Yerin bin kat altında çalışır, çalışma koşullarından şikâyet etmezsin. Çünkü ekmek parası gereklidir. Lakin  “ölmek” madencinin kaderinde yoktur sevgili hemşerilerim, olmamalıdır da. Gerekli tedbirlerin alınmaması ölümü getirir. Bu her iş alanında böyledir. Yani ölüm 301 emekçi madencimiz sırf madende çalışıyor diye gelemez ancak ortada bir tedbirsizlik olduğu için gelir.

Soma’da hayatını kaybetmiş tüm emekçilerimizi sevgi ve saygıyla anıyor, ailelerine bir kez daha Allah’tan rahmet ve sabırlar diliyorum.

Ülgür GÖKHAN

12.05.2017  (17.44)