Deprem Uzmanları Çanakkale'de Bir Araya Geldi

Deprem bölgesinde yer alan Çanakkale’de bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak amacıyla kapsamlı bir deprem konferansı düzenlendi. Konunun uzmanları, ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezindeki konferansta depreme ilişkin pek çok konuyu masaya yatırdı.

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Depremle Savaş Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çanakkale AFAD’ın katkılarıyla düzenlenen konferans, 9 Mayıs 2017 Salı günü ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde gerçekleşti.

“Deprem, Binalarımız, Güçlendirme ve Önlemler” başlığı altındaki konferansa Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç, Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş, Prof. Dr. Kadir Güler, Prof. Dr. Orhun Köksal, Prof. Dr. Zeki Hasgür, Prof. Dr. Ali Malik Gözübol, Doç. Dr. Tolga Bekler, Yrd. Doç. Dr. Celal Tunusluoğlu, Yrd. Doç. Dr. Tolga Özden, İnş. Yük. Müh. Ali Bayraktar, Araş. Gör. Dr. Ozan Deniz, Feyza Nur Bekler ile ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Uzman Fizyoterapist Sevda Vurur da konuşmacı olarak katıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı konferansa Prof. Dr. Süha Özden oturum başkanlığı yaparken, Çanakkale ve Çevresinin Jeolojisi, Çanakkale ve Çevresinin Aktif Tektoniği, Çanakkale ve Çevresinin Depremselliği, Çanakkale Belediyesi Mücavir Alan Sınırlarındaki Zemin Koşulları ve Yapılaşma Arasındaki İlişkiler, Çanakkale Kentsel ve Kırsal Alanlardaki Yapıların Mevcut Durumu gibi pek çok konu başlığında sunumlar gerçekleştirildi.

Konferansta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin deprem bölgesinde yer alan bir kent olduğunu, insanların can ve mal güvenliği, yaşadıkları binaların güvenli yapılar olması gibi konuların da yerel yönetimlerin öncelikleri arasında bulunduğunu kaydetti. Deprem konusunda bilgilenmenin önemli olduğuna değinen Başkan Gökhan, “Depremden kaçmak mümkün değil. Ancak depremin olumsuz sonuçlarıyla savaşabiliriz. Gerekli önlemlerimizi alabiliriz” diye konuştu. Çanakkale Belediyesi olarak ÇOMÜ işbirliğiyle kentin zemin etüt çalışmasının gerçekleştirildiğinin de altını çizen Başkan Gökhan, bu anlamda zemin çalışmaları, yapım aşaması, yapı denetim gibi konuların birbiriyle bağlantılı ve depreme yönelik alınacak tedbirler konusunda büyük önemi bulunduğunu kaydetti. Başkan Gökhan, “Dünya bilimle gelişiyor. Bilimsel sonuçlara dikkat etmemiz lazım. Bu sebeple bu konferansın çıktılarının önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Konferansa katkı veren kurum ve kuruluşlara plaket takdimi de gerçekleşirken, Çanakkale Belediyesi adına plaket Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a takdim edildi. Konferans, alanında uzman isimlerin sunumlarıyla devam etti.

09.05.2017  (17.16)