Kentte Bahar Etkinlikleri…

Kentte 5 Mayıs Cuma günü düzenlenen Hıdırellez etkinlikleri ile Esenler Mahalle Meclisi tarafından düzenlenen Bahara Merhaba Şenliği, kentlilerden büyük ilgi gördü.

Çanakkale Belediyesi Kent Gönüllüleri tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen Hıdırellez etkinliğine Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Meclis Üyesi Emine Kardelen başta olmak üzere çok sayıda kent gönüllüsü ve kentliler katıldı.

Manilerin okunduğu, müzik dinletilerinin gerçekleştiği etkinlikte, aynı zamanda pilav ikramı da yapıldı. Etkinlik kapsamında kumsalda ateş yakan kentliler, Hıdırellez geleneği olarak ateş üstünden atladı.

Hafta sonu kentte gerçekleşen bir diğer etkinlik de Esenler Mahalle Meclisi tarafından organize edilen Bahara Merhaba Şenliği oldu. Bu yıl 3. kez düzenlenen etkinlik kapsamında Özgürlük Parkında bir araya gelen kentliler, açılan stantlar ve gerçekleştirilen etkinliklerle bahara ‘merhaba’ dedi.

08.05.2017  (14.52)