Çanakkale Belediyesi ISO 27001:2013 Sertifikası Almaya Hak Kazandı

Çanakkale Belediyesi çağın bilimsel gelişmelerine ayak uydurmak, belediyemizin bütün hizmetleriyle ilgili ve kentlilerimizin bize emanet edilen bilişim verilerinin güvenliğini sağlamak maksadıyla ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemini kurma kararı almıştır.

Bu kapsamda SYB Uluslararası Kalite ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlık, Eğitim ve Ticaret LTD. Şirketinden danışmanlık alınarak sistem kurulmuş ve gerekli temel eğitimler alınmıştır. Sistemin uygulanmaya başlanması ile Turkak akrediteli bir kuruluş denetim için davet edilerek sistemin işleyişi tarafsız bir belgelendirme kuruluşu tarafından denetlenmiş,  bunun sonunda tespit edilen eksiklikler de giderilerek Belediyemiz ISO 27001:2013 bilgi güvenliği yönetim sistemi sertifikası almaya hak kazanmıştır. Belediyemiz her yıl yetkili kurumlarca bu konuda gözetim denetimine tabi tutulacaktır.

Bu kapsamda alınan belge ve BGYS politikamız belediye web sitemizde mevcuttur. Kentlilerimizin bilgisine sunarız.

02.05.2017  (16.42)