Can Dostlar İçin Çalışmalar Hız Kesmiyor…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentteki kedi evlerini gezerek, mevcut durumlarına ilişkin teknik ekipten bilgi aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla, Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Cesur ve teknik ekibin de yer aldığı inceleme gezisinde bir açıklama yapan Başkan Gökhan, kentteki sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü, bu kapsamda kedi evlerinin bakımlarının da rutin olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Gökhan, vatandaşların iyi niyetli olarak kedi evlerinin yakınlarına yemek artıkları bıraktığını ancak bunların hem hayvanlar için daha büyük tehlike hem de görüntü kirliliği oluşturduğunu belirterek, kuru mama dışında yiyecek artığı bırakılmamasının daha doğru olacağını kaydetti.

Başkan Gökhan, özellikle son günlerde kentteki can dostlara yönelik gerçekleştirilen zehirleme girişimlerinin ardından Çanakkale Belediyesinin bu konudaki çalışmalarına yönelik spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını bir kez daha yinelerken, can dostlar için gerekli çalışmaların rutin olarak sürdüğünü sözlerine ekledi. Başkan Gökhan, sokak kedilerinin daha güvenli ve konforlu bir ortamda barınabilecekleri Kedi Köyü Projesinin hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, mevcut kedi evlerinin sağlıklı hizmet verebilmesi için faaliyetlerin de aksatılmadan devam ettiğini kaydetti.

Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Cesur da, kentte 8 adet kedi evi ve 7 adet hayvan besleme noktası bulunduğunu belirterek, günlük olarak tüm noktaların kontrol edildiğini, temizlik ile birlikte mama takviyesi yapıldığını kaydetti. Cesur, “Ancak bununla birlikte vatandaşlarımız iyi niyetli olarak balık ve tavuk artıklarını kedi evlerinin bulunduğu alanlara bırakıyorlar. Bu gıdalar çabuk bozulduğu için hayvanlar için daha tehlikeli olabiliyor” diyerek, kentlilerin bu konuda daha hassas olmaları için çağrıda bulundu.

14.02.2017  (15.30)