Atık Yağları Biriktirmek Sizden, Hediyeler Bizden!

Çanakkale Belediyesi olarak, geleceğe temiz ve sağlıklı bir kent taşımanın bilinci ile 2007 yılından bu yana, bitkisel atık yağların ayrı olarak toplanma çalışmaları sürdürülmektedir.

Bitkisel atık yağlar, denizlere ve akarsulara ulaştığında suyun kirlenmesi ve sudaki oksijenin azalması sonucu, canlılar üzerinde büyük tahribata yol açmaktadır. Sadece 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Kentimizde yürütülen çalışmalarla, sadece 2015 yılında 20.000 kg bitkisel atık yağ toplanmıştır. Kentin değişik noktalarında yürütülen kampanyaya katılmak isteyen kentlilerimiz; tüm mahalle muhtarlıkları, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Barbaros, Esenler ve Troia Sosyal Yaşam Evleri ile tüm mahalle meclislerinde bulunan bitkisel atık yağ toplama varillerine yağlarını bırakarak temiz ve sağlıklı bir kent için katkı sunabilirler.

Aynı zamanda kampanyaya katılacak olan kentlilerimiz, 0,5 lt bitkisel atık yağ getirerek bulaşık süngeri veya kalem, 1 lt bitkisel atık yağ getirerek sıvı sabun veya sıvı deterjan, 2 lt bitkisel atık yağ karşılığında önlük ve 5 lt bitkisel atık yağ için ise 1 lt sıvı yağ gibi teşvik amaçlı hediyelerini alabilirler.

Öğrencilerimizin özendirilmesi ve duyarlılıklarını arttırmak adına, okullar arası bitkisel atık yağ toplama yarışmaları da düzenlenmekte, çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren bu alışkanlığı kazanmaları sağlanmaktadır.

04.04.2016 (11.50)